Ayrancılar Migros iş bırakma eylemi, verilen yüzde 28’lik zammın yetersiz bulunması üzerine bugün depo çalışanlarının iş durdurmasıyla gündeme geldi. Ayrancılar Migros iş bırakma süreci, Kuşçuburun Mahallesi sınırına yakın bölgede bulunan Migros deposunda onlarca işçinin üretimi durdurmasıyla başladı. İşçiler, artan hayat pahalılığı karşısında verilen zammın yetersiz olduğunu belirtti. Ayrıca, talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. Ayrancılar Migros iş bırakma eylemi, kısa sürede kamuoyunun dikkatini çekti.
İşçiler, yaşam şartlarının giderek ağırlaştığını söylüyor. Bu nedenle yüzde 28’lik ücret artışının geçim koşullarına cevap vermediğini dile getiriyor. Aynı zamanda birçok işçi, insanca yaşam standardı sağlayacak bir ücret düzenlemesi talep ediyor. Bu sayede hem çalışma barışının korunacağını hem de iş verimliliğinin artacağını savunuyorlar. Eylem sırasında depo önünde yoğun bir işçi grubu toplandı. Böylece protesto giderek daha görünür hale geldi.
Ayrancılar Migros İş Bırakma Eylemine Sendikadan Destek Geldi
Ayrancılar Migros iş bırakma eylemine Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası da güçlü bir açıklama ile destek verdi. Sendika, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Ayrancılar’da Migros depo işçileri sefalet dayatmasına karşı ayakta! Birliğimiz tek güvencemiz. Birliğini kur, ayağa kalk. #MigrostaSefaleteHayır”
Sendika, Migros yönetimine çağrıda bulundu. İşçilerin taleplerinin dikkate alınmasını istedi. Çünkü mevcut zam oranının hayat pahalılığı karşısında işçileri korumadığını belirtti. Ayrıca insanca yaşam koşulları için ücret düzenlemesi yapılması gerektiğini vurguladı.
Ayrancılar’da başlayan iş bırakma eyleminin devam etme ihtimali var. Eğer görüşmelerden sonuç alınamazsa eylem büyür. Aynı zamanda bu hareketin diğer Migros depolarına da yayılabileceği dile getiriliyor. Böylece, işçilerin tepkisi ülke genelinde daha geniş bir alana yayılır.
Ayrancılar halkı ise gelişmeleri yakından takip ediyor. Çünkü bölgedeki büyük depolarda yaşanan iş durdurma eylemleri hem lojistik akışı hem de ekonomik hareketliliği etkileyebiliyor. Bununla birlikte halk, işçilerin haklı taleplerinin duyulması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda şirket yönetiminin uzlaşı sağlayacak adımlar atması istendi.
Ayrancılar Migros iş bırakma eylemi hem bölgesel hem ulusal düzeyde önemli bir gündem başlığı oldu. İşçilerin talepleri ve sendikanın açıklamaları, önümüzdeki günlerde gelişmelerin yakından izleneceğini gösteriyor.






