
Torbalı etkinlik takvimi, bu hafta anlamlı ve tarihî bir geceye sahne olacak. CHP Torbalı İlçe Teşkilatı, Türkiye tarihinin en çok konuşulan isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, idam edilişlerinin 53. yılında özel bir geceyle anacak.
“Unutmayacağız” temalı program, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi‘nde gerçekleşecek. Etkinlik, yalnızca geçmişi hatırlatmayacak. Aynı zamanda genç nesillere bağımsızlık ve adalet mücadelesinin önemini aktaracak.
Torbalı Etkinlik Gecesinde Şiir, Müzik ve Anılar Sahnede
Etkinliği gazeteci ve sunucu Burcu Taner yönetecek. Şair Meftun Yetiş, yazar Aydın Şimşek ve sanatçı Gülhan Tabak, gece boyunca sahnede olacak. Şiirlerle, ezgilerle ve anlatılarla Üç Fidan’ın direnişi seyircilere aktarılacak.
Sanatçılar sadece performans sergilemeyecek. Aynı zamanda geçmişten bugüne köprü kuracak. Böylece izleyiciler, yalnızca bir anma gecesine katılmakla kalmayacak. Ayrıca, bir kuşağın hayallerine tanıklık edecek.
CHP Torbalı’dan Katılım Çağrısı: “Geçmişten Güç Al, Geleceğe Umut Ver”
CHP Torbalı İlçe Başkanı Şengül Babacan, etkinlik öncesi yaptığı açıklamada halkı geceye katılmaya çağırdı. “6 Mayıs, sadece üç gencin değil; bir halkın özgürlük umudunun da idam edildiği gündür,” diyen Babacan, anmanın önemine dikkat çekti.
Ayrıca, “Denizleri anmak, onların cesaretini bugüne taşımaktır. Mücadeleyi yaşatmaktır,” diyerek gençlerin katılımına özellikle vurgu yaptı. Torbalı halkına birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Torbalı Etkinlik Takvimi Tarihsel Farkındalık Sunuyor
Bu anlamlı gece, Etkinlik takvimi içinde özel bir yer taşıyor. Çünkü sadece kültürel bir buluşma değil. Aynı zamanda tarihsel bir farkındalık etkinliği olarak öne çıkıyor.
Gençlerin ilgisiyle daha da güçlenen bu tür programlar, ilçedeki sosyal bilinci artırıyor. Üstelik katılımcılar, tarihten ilham alarak geleceğe dair umut taşıyor. Etkinlik, hafızaları tazeliyor, değerleri canlı tutuyor.






